LCHF Semlor
Ingredienser
Bullar
- 3 ägg
- 50 gram smält smör
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 dl kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1-2 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- Sötningsmedel om man vill: 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker
Mandelmassa
- ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
- 1 äggvita
- 1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel efter smak
- 1-2 msk vispgrädde
Instruktioner
Bullarna
- Vispa äggen.
- Blanda i grädde och smält smör. kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål.
- Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
- Klicka i smeten i 6 muffinsformar. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.
- Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Skär av ett lock. Gröp sedan ur ett hål i bottendelen av semlan.
Mandelmassa
- Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens.
- Blanda sedan i innanmätet från semlorna och ett par matskedar vispad grädde.
- Rör ihop och fyll semlorna med detta.
- Spritsa grädde ovanpå, på med locket och sikta över lite lchf-vänligt flor”socker”.
No Trackbacks.