• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Bästa glutenfria hamburgerbrödet!

24 augusti, 2014 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet

Hamburgerbröd är verkligen en av de sakerna som verkar vara omöjligt att få till bra när det är glutenfritt. Det finns alla varianter från McDonalds som påminner mera om skumgummi än bröd till de som ramlar isär bara man tittar på dom…

Här kommer det klart bästa receptet på hamburgerbröd som vi har hittat, ändrade vissa delar från originalreceptet så nu är det verkligen på topp! (Går såklart bra att rosta och äta som smörgås med)

Bästa Hamburgerbrödet

Erik Näsström
Skriv ut receptet Pin Recipe

Ingredienser
  

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 5 dl Semper fin mjölmix
  • 1,5 dl rinriven cheddarost eller annan stark ost
  • + 1 ägg till pensling

Instruktioner
 

  • Värm mjölken till 37 °C och tillsätt jästen. Rör tills den är fullständigt upplöst. Vispa ner fiberhusk i degspadet och låt svälla i tio minuter.
  • Vispa äggen med elvisp. De ska vispas rätt så hårt.
  • Blanda ner salt,socker och mjölmix i vätskan. Tillsätt sedan riven ost och vispade ägg och kör degblandaren i 20 minuter. Fuska inte med degblandningstiden, den har enormt stor betydelse för glutenfritt bröd. Täck över bunken med plastfolie och låt sedan degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.
  • Dela upp degen med en sked i sex klickar och lägg på bakplåtspapper. Blöt händerna så kan du forma klickarna till bollar som du sedan trycker ner lite.
  • Låt bullarna jäsa otäckta i ytterligare 20 minuter. Pensla dem sedan med ett uppvispat ägg.
  • Grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • Låt dem svalna inslagna i en bakduk.

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd

Previous Post: « Asiatisk BBQ Kyckling
Next Post: Hilles Daimtårta »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme