• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Bananmarmelad

3 april, 2019 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet

Bananmarmelad

Min kära fru älskar banan på knäckebröd, helst vill hon lyxa till det med nutella och banan men det är bara vid speciella högtidsstunder!

För att underlätta en stressig morgon så att hon skulle slippa skiva upp bananen gjorde jag bananmarmelad och det blev en vinnare direkt! Oftast gör vi den bara helt enkelt utan några andra smaksättare men kan varmt rekommendera att experimentera lite och se vilken smak som just du gillar!

Ät det på din smörgås direkt, passar perfekt med en bit brie dessutom eller varför inte gå wild and crazy och använda den som fyllning i kakor!

Bananmarmelad (Bas)

Superenkel bananmarmelad som kan fungera som bas för att utökas med andra smaker eller använd den som den är!
Skriv ut receptet Pin Recipe
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 2 minuter minuter
Total tid 7 minuter minuter
Måltid Frukost
Portioner 3 dl
Kalorier 781 kcal

Ingredienser
  

  • 2 st Bananer Helst extra mogna
  • 1 dl Syltsocker
  • 2 msk Smör

Instruktioner
 

  • Skala och mosa bananerna på en tallrik
  • Blanda ned syltsockret och rör om tills du har en helt slät blandning.
    Det är här du tillsätter ev. andra smaksättare.
  • Häll över i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter
  • Tilsätt smöret och rör tills det har smält och blandats ut i marmeladen
  • Häll upp på burk och förvara i kyl

Anteckning

Gott som det är men testa att smaksätt med t.ex.
  • Kanel
  • Citronsaft & Citronzest
  • Limesaft & Limezest
  • Vaniljpulver
  • Chili
  • Ingefära
  • Äpple
Ja du kan nästa utöka den med vad du vill men undvik saker som är söta, försök att balansera upp sötman från bananen med något syrligt eller starkt.
 
Keyword Banan, Pålägg

Filed Under: Okategoriserade Tagged With: Frukost, Marmelad, Pålägg

Previous Post: « Banankrabbelurer
Next Post: Kalljästa frukostfrallor »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme