• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfri Fish & Chips

25 november, 2015 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet

Glutenfria Fish & Chips

Skriv ut receptet Pin Recipe
Portioner 4

Ingredienser
  

Ingredienser

    Frityrsmet

    • 2 dl Glutenfri ljus mix
    • 2 dl Majsstärkelse
    • 1 tsk Bakpulver
    • 1 tsk Cayennepeppar
    • 1 tsk socker
    • 1 tsk Vitlökspulver
    • 1 tsk Lökpulver
    • 1 tsk Salt
    • 2,5 dl Glutenfri öl alternativt kolsyrat vatten

    Fisk

    • 3-4 st torskfiléer
    • Salt Peppar efter smak

    Pommes

    • 10-12 Potatisar fasta

    Instruktioner
     

    Instruktioner

      Pommes

      • Skala och skär upp potatisen i fingertjocka stavar, lägg dessa i vatten helst 24 timmar innan men minst över dagen för att få bort stärkelsen.
      • Fritera dem gärna i omgångar efter att fisken är klar dag 2

      Filéerna

      • Blanda samman alla de torra ingredienserna till frityrsmeten noga
      • Häll på lite av ölen och blanda samman och tillsätt allteftersom resten av vätskan tills konsistensen är lagom. (tänk på att den tjocknar till lite när den står)
      • Dela varje torskfilé i 4 lagom stora bitar och doppa dessa i frityrsmeten, låt de droppa av lite över skålen och släpp sedan ned dem försiktigt i den varma oljan.
      • När de ser underbart gyllenbruna ut så är det dags att ta upp om och låta dom rinna av på en bit hushållspapper.

      Anteckning

      Tips från maken:
      Dubbelfritterad pommes
      Ett knep för att få hemmagjord pommes lite krispigare är att dubbelfrittera dom. Först ett par minuter tills de just börjar få färg och lyft då ur dom och låt svalna lite medan du friterar nästa omgång.
      Sedan friterar du den första satsen igen tills de är gyllenbruna och klara.
      Fisktips
      Beroende på storleken på din fritös kan du lyckas att fritera mer än en fiskbit per gång, var försiktig bara så att inte oljan kyls av för mycket eller att fisken klibbar ihop med varandra.

      Filed Under: Recept Tagged With: Fisk, Friterat, Middag, Varmrätt

      Previous Post: « Kladdkaka med daimpannacotta
      Next Post: Italienskt bröd »
      • Facebook
      Loading Facebook Comments ...

      No Trackbacks.

      Primary Sidebar

      Etiketter

      Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Jul Kakor Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pålägg Rustikt Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

      Populära inlägg och sidor

      • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
      • Kalljästa frukostfrallor
      • Glutenfria Langos
      • Glutenfri Fish & Chips
      • Italienskt bröd
      • Glutenfri Rice Krispies tårta
      • Banankrabbelurer
      • Snickerskakor
      • Rustikt lantbröd
      • Porterstek

      Senaste inläggen

      • Flapjacks
      • Skyddad: Glutenfri Palt
      • Glutenfria Langos
      • Rustikt lantbröd
      • Kalljästa frukostfrallor

      Copyright © 2021 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme