Glutenfri Rice Krispies tårta

Glutenfri Rice Krispies tårta

Måltid Efterrätt
Portioner 8

Ingredienser
  

Bottnar

  • 4 st Äggvitor
  • 3 dl Strösocker
  • 3 dl Rice Krispies LV har sänkt gränsen för vad som räknas som glutenfritt så Rice Krispies räknas inte dit. Använd ditt sunda förnuft helt enkelt

Kräm

  • 4 st Äggulor
  • 1 dl Strösocker
  • 1 msk Maizena Majsstärkelse
  • 1 dl Grädde
  • 125 g Smör Eller margarin
  • 1 tsk Vaniljsocker

Garnering

  • 4 dl Vispgrädde
  • Frukt eller Bär efter smak

Instruktioner
 

  • Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan i strösockret och vispa lika mycket till.
  • Vänd ned Rice Krispies försiktigt i marängsmeten.
  • Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 125ºc i ca 1 timme.
  • Låt bottnarna stå kvar på eftervärmen medan du gör krämen
  • Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar.
  • Tag av plattan och rör i smör samt vaniljsocker
  • Dela bottnen i 2 delar och bred ut krämen som fyllning på den ena av dessa.
  • Lägg på den andra halvan och garnera med vispad grädde och t.ex. bär eller frukt
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.