• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfritt Tunnbröd

27 april, 2013 by Erik Näsström Leave a Comment

 

Ingredienser

  • 25gr Jäst
  • 2dl Mjölk
  • 2tsk Fiberhusk
  • 1tsk Salt
  • 2msk Sirap
  • 2dl Fil
  • 4dl Grov Mix
  • 3+1 Fin mix
  • 2tsk Bakpulver
  • 1krm Hjortronsalt

 

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös med 37° mjölk tills den har löst sig
  2. Tillsätt fiberhusk, rör om och låt stå i 5-10 minuter.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl, helst i maskin ca 5 minuter.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca. 1 timme
  5. Tillsätt vid behov mer mjöl och arbeta den för hand.
  6. Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en boll
  7. Låt Jäsa ca 30 minuter
  8. Kavla ut varje boll till en tunn kaka, nagga och grädda antingen i en torr stekpanna eller på en pizzasten.
     

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd

Previous Post: « Glutenfritt surdegsbröd?
Next Post: Surdegsgrund – Dag 1 »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
  • Italienskt bröd
  • LCHF Toast
  • Flapjacks

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
  • Italienskt bröd
  • LCHF Toast
  • Flapjacks

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2023 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme