Ingredienser
- 150 g smör (alltså inte margarin)
- 3 dl röd mjölk
- 50 g jäst (röd, för söta degar)
- 1 dl vit sirap
- 0,5 tsk salt
- Ca 10-12 dl Glutenfri Mjölmix
- 1 msk fiber husk
- 2 tsk kardemumma
- 2 krm hjorthornssalt
- 1 ägg
- 1 dl kesella eller Kvarg
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och blanda ut det med mjölken och låt svalna till 37°
- Smula ned jästen i en bunke och häll över vätskan och rör tills jästen har löst sig.
- Blanda ned fiberhusken i lösningen och låt den svälla ca 10 minuter
- Under tiden blanda i en annan skål Mjöl, Kardemumma, Salt och Hjortronsaltet.
- Häll i sirapen i den första degbunken och börja blanda ned mjölblandningen i Jästlösningen och börja arbeta degen väl.
- Medan degen arbetas blandar du i ägget och kesellan och tillsätter vid behov mer mjöl. Obs. den får inte bli för hård men ska just släppa från fingret.
- Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
- Dela degen i ca 10-12 bitar (jag gjorde dom 100gr) och gör dom runda och fina genom att först platta ut lite och sedan vika in kanterna mot mitten ca 2-3 varv. _(se film här: Att riva ett bröd)
- Låt jäsa minst 30 minuter på plåten igen innan du gräddar dom i 200°-225° i ca 10-15 minuter.
No Trackbacks.