• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Semlor

23 januari, 2013 by Erik Näsström Leave a Comment

 

 

Ingredienser

  • 150 g smör (alltså inte margarin)
  • 3 dl röd mjölk
  • 50 g jäst (röd, för söta degar)
  • 1 dl vit sirap
  • 0,5 tsk salt
  • Ca 10-12 dl Glutenfri Mjölmix
  • 1 msk fiber husk
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 krm hjorthornssalt
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella eller Kvarg

 

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda ut det med mjölken och låt svalna till 37°
  2. Smula ned jästen i en bunke och häll över vätskan och rör tills jästen har löst sig.
  3. Blanda ned fiberhusken i lösningen och låt den svälla ca 10 minuter
  4. Under tiden blanda i en annan skål Mjöl, Kardemumma, Salt och Hjortronsaltet.
  5. Häll i sirapen i den första degbunken och börja blanda ned mjölblandningen i Jästlösningen och börja arbeta degen väl.
  6. Medan degen arbetas blandar du i ägget och kesellan och tillsätter vid behov mer mjöl. Obs. den får inte bli för hård men ska just släppa från fingret.
  7. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
  8. Dela degen i ca 10-12 bitar (jag gjorde dom 100gr) och gör dom runda och fina genom att först platta ut lite och sedan vika in kanterna mot mitten ca 2-3 varv. _(se film här: Att riva ett bröd)
  9. Låt jäsa minst 30 minuter på plåten igen innan du gräddar dom i 200°-225° i ca 10-15 minuter.

Filed Under: Recept Tagged With: Efterrätt, Kakor

Previous Post: « Glutenfria Pannkakor
Next Post: 10-veckors sallad »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfria Langos
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Bananmarmelad
  • Flapjacks
  • Glutenfritt Knäckebröd

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfria Langos
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Bananmarmelad
  • Flapjacks
  • Glutenfritt Knäckebröd

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme