10-veckors sallad

10-veckors sallad

En sådan där bra att ha sak i kylskåpet, passar till det mesta och klarar sig upp till 10 veckor (även om den inte brukar räcka så länge)
Förberedelser 0 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Lagring 1 d
Total tid 1 d 30 minuter
Måltid Side Dish
Portioner 10
Kalorier 401 kcal

Equipment

  • Matberedare
  • Rivjärn
  • Glasburk (Stor)

Ingredienser
  

  • 2 Kg Vitkål
  • 1 Kg Morötter
  • 3 dl Rapsolja
  • 3 dl Äppelcidervinäger
  • 1,5 dl Strösocker
  • 7,5 tsk Salt
  • 1 nypa Svartpeppar (efter smak)

Instruktioner
 

  • Riv morötterna och vitkålen förslagsvis i en matberedare.
  • Lägg detta i en stor skål
  • Koka upp övriga ingredienser så att socker och salt löser sig.
  • Häll lagen över den rivna salladen
  • Låt stå minst en dag innan du börjar äta och den håller sig i kylskåp i upp till 10 veckor.
Keyword Tillbehör

Smaklig Måltid
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.