Glutenfria saffransbullar
Ingredienser
Bulldeg
- 150 gram smör
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst
- 2 tsk fiberhusk
- 1 dl socker
- 2 påsar saffran
- ½ tsk salt
- 11-12 dl finax mjölmix
Fyllning
- 150 gram smör
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- 200 gram philadelphiaost
Instruktioner
- Gör som med vanlig bulldeg, fast lösare.
- Smöra en långpanna 30×40 cm, bred ut degen i plåten.
- Bland ihop ingredienserna till fyllningen
- Använd gärna en sprits och klicka ner lite av krämen huller om buller i buldegen.
- Jäs i 30 min under bakduk.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda i 225 grader i 15 min.
- Ta ut plåten, låt svalna något och skär sedan i rutor.
No Trackbacks.