Sugen på något extremt gott att bjuda på i efterrätt i helgen så passar den här hemmagjorda daimglasstårtan perfekt. Nej, det är inte komplicerat att göra egen glass på det här sättet och det är helt klart värt det!
Hilles Daimtårta
Ingredienser
Ingredienser
Botten
- 3 st Äggvitor
- 1,5 dl Socker
- 1,5 dl Malen mandel
Glass
- 3 Äggulor
- 1 dl Strösocker
- 3 dl Vispgrädde
- 1 st Dubbeldaim
Instruktioner
Instruktioner
Botten
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned strösocker och den malda mandeln.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll på smeten
- Grädda i 200ºc i ca. 13 minuter.
- Låt svalna
Glass
- Vispa samman äggulorna och sockret
- Vispa grädden löst
- Blanda samman grädden med äggblandningen.
- Krossa dubbeldajmen och blanda ned i glasssmeten
- Bred glassen över den avsvalnade kakan och ställ i frysen i minst 3 timmar
No Trackbacks.