• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Hilles Daimtårta

4 september, 2014 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet

Sugen på något extremt gott att bjuda på i efterrätt i helgen så passar den här hemmagjorda daimglasstårtan perfekt. Nej, det är inte komplicerat att göra egen glass på det här sättet och det är helt klart värt det!

Hilles Daimtårta

Erik Näsström
Skriv ut receptet Pin Recipe

Ingredienser
  

Ingredienser

    Botten

    • 3 st Äggvitor
    • 1,5 dl Socker
    • 1,5 dl Malen mandel

    Glass

    • 3 Äggulor
    • 1 dl Strösocker
    • 3 dl Vispgrädde
    • 1 st Dubbeldaim

    Instruktioner
     

    Instruktioner

      Botten

      • Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned strösocker och den malda mandeln.
      • Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll på smeten
      • Grädda i 200ºc i ca. 13 minuter.
      • Låt svalna

      Glass

      • Vispa samman äggulorna och sockret
      • Vispa grädden löst
      • Blanda samman grädden med äggblandningen.
      • Krossa dubbeldajmen och blanda ned i glasssmeten
      • Bred glassen över den avsvalnade kakan och ställ i frysen i minst 3 timmar

      Filed Under: Recept Tagged With: Efterrätt, Fest

      Previous Post: « Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
      Next Post: Kycklingkebab »
      • Facebook
      Loading Facebook Comments ...

      No Trackbacks.

      Primary Sidebar

      Etiketter

      Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

      Populära inlägg och sidor

      • Kalljästa frukostfrallor
      • Glutenfria Langos
      • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
      • Glutenfri Napolitansk Pizza
      • Glutenfri Rice Krispies tårta
      • Glutenfri Fish & Chips
      • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
      • Italienskt bröd
      • LCHF Toast
      • Flapjacks

      Senaste inläggen

      • Glutenfri Napolitansk Pizza
      • Flapjacks
      • Skyddad: Glutenfri Palt
      • Glutenfria Langos
      • Rustikt lantbröd

      Sök

      Taggar

      Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

      Populära inlägg och sidor

      • Kalljästa frukostfrallor
      • Glutenfria Langos
      • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
      • Glutenfri Napolitansk Pizza
      • Glutenfri Rice Krispies tårta
      • Glutenfri Fish & Chips
      • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
      • Italienskt bröd
      • LCHF Toast
      • Flapjacks

      Taggar

      Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

      Footer

      Copyright © 2023 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme