Ingredienser
- 500 g Kycklingfilé
- 1 st Buljongtärning (höns)
- 0,5 – 1 st Paprika
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 tsk Ingefära
- 1-2 st Citrongräs
- 2 st Röda Chilifrukter
- 100 gr Färska Champinjoner
- 1-2 st Lime (saften av)
- 125 gr Risnudlar
- 2 st Kokosmjölk
- 2 dl Creme Fraiche
- salt, peppar
Instruktioner
- Skär kycklingen i små bitar och stek dom i lite smör i en gryta.
- Tillsätt vatten och buljongtärningen
- Finstrimmla paprikan, chili och citrongräset.
- Lägg i tillsammans med kycklingen.
- Tillsätt hackad vitlök, ingefära, salt, peppar, champinjoner och saften från limefrukten.
- Jag brukar även riva ned en del av skalet från limen.
- Koka nudlarna vid sidan om.
- Skär dessa i mindre bitar och lägg till i soppan.
- Tillsätt kokosmjölk och Creme Fraiche.
- Låt soppan koka ihop och smaka av med Salt & Peppar
Smaklig Måltid
No Trackbacks.