Glutenfritt Tunnbröd

 

Ingredienser

  • 25gr Jäst
  • 2dl Mjölk
  • 2tsk Fiberhusk
  • 1tsk Salt
  • 2msk Sirap
  • 2dl Fil
  • 4dl Grov Mix
  • 3+1 Fin mix
  • 2tsk Bakpulver
  • 1krm Hjortronsalt

 

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös med 37° mjölk tills den har löst sig
  2. Tillsätt fiberhusk, rör om och låt stå i 5-10 minuter.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl, helst i maskin ca 5 minuter.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca. 1 timme
  5. Tillsätt vid behov mer mjöl och arbeta den för hand.
  6. Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en boll
  7. Låt Jäsa ca 30 minuter
  8. Kavla ut varje boll till en tunn kaka, nagga och grädda antingen i en torr stekpanna eller på en pizzasten.
     
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *