Bruntes Bullar
Ingredienser
- 5 dl Vatten
- 1 pkt Jäst
- 1 msk Fiberhusk
- 2 msk Rapsolja
- 2-3 tsk Salt
- 1 msk Sirap
- 1 dl Kesella
- 1-2 dl Rivna Morötter (jag brukar riva en lagom stor morot direkt ner i bunken)
- 500 g Glutenfri Mjölmix
- Blandade frön som t.ex. Linfrön, Solroskärnor, Pumpakärnor etc.
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet, tillsätt Fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter.
- Rör ner resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvisp (degkrokar) eller i maskin i minst fem minuter.
- Låt degen vila 10 minuter under bakduk
- Jag tycker det är lättast att sleva upp degen med ett par skedar direkt på plåten. Av den här satsen blir det 16 rejäla klickar.
- Platta till bröden lite med fuktiga händer.
- Strö på havregryn/Sesamfrön och låt dem sedan jäsa i ca 40 minuter. Hittade ett tips att täcka över dem med plastfolie – en bakduk tenderar ju att fastna.
- Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 15 minuter.
Anteckning
Har man varmluftsugn och kan grädda båda plåtarna samtidigt är det en fördel – bröden på plåten som får vänta brukar bli lite överjästa och falla ihop…
No Trackbacks.