Bruntes Bullar

Bruntes Bullar

Måltid Frukost

Ingredienser
  

  • 5 dl Vatten
  • 1 pkt Jäst
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 msk Rapsolja
  • 2-3 tsk Salt
  • 1 msk Sirap
  • 1 dl Kesella
  • 1-2 dl Rivna Morötter (jag brukar riva en lagom stor morot direkt ner i bunken)
  • 500 g Glutenfri Mjölmix
  • Blandade frön som t.ex. Linfrön, Solroskärnor, Pumpakärnor etc.

Instruktioner
 

  • Lös upp jästen i vattnet, tillsätt Fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter.
  • Rör ner resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvisp (degkrokar) eller i maskin i minst fem minuter.
  • Låt degen vila 10 minuter under bakduk
  • Jag tycker det är lättast att sleva upp degen med ett par skedar direkt på plåten. Av den här satsen blir det 16 rejäla klickar.
  • Platta till bröden lite med fuktiga händer.
  • Strö på havregryn/Sesamfrön och låt dem sedan jäsa i ca 40 minuter. Hittade ett tips att täcka över dem med plastfolie – en bakduk tenderar ju att fastna.
  • Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 15 minuter.

Anteckning

Har man varmluftsugn och kan grädda båda plåtarna samtidigt är det en fördel – bröden på plåten som får vänta brukar bli lite överjästa och falla ihop…
Keyword Bröd, Frukost, Glutenfritt
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.