På buffébord till 8-10 personer
Ingredienser:
- 1 kg putsat benfritt nötkött, t ex fransyska
- salt och peppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl kinesisk soya
- 1 dl balsamvinäger
- 2 msk persillade
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 115°
- Klappa in rikligt med salt och peppar runt om.
- Lägg över köttet i en ugnspanna och stick in köttermometern.
- Stek tills termometern visar önskad temperatur.
- Rare: 55°
- Medium: 60°-65°
- Well Done: ca 70°
- Låt steken svalna i 10 minuter och gör under tiden i ordning marinaden.
- Lägg steken i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och förslut.
- Massera in marinaden, marinera i minst 12 timmar – helst längre tid, vänd påsen flera gånger.
- Servera tunt skuren med valfritt tillbehör.
No Trackbacks.