Banankrabbelurer

Jag hade faktiskt aldrig hört talas om krabbelurer innan en kollega till mig berättade att dom hade lagat det hemma. Såklart var jag ju tvungen att googla det och blev ju fast direkt!

Receptet är dessutom med banan i så dom blir ännu godare enligt min fru, om du inte har bananer hemma så går det lika bra att utesluta dom. Om du vill göra dom lite nyttigare så testa att riva ned t.ex. morötter istället och skippa att vända dom i socker!

Banankrabbelurer

Krabbelurer är ju otroligt gott som ett mellanmål eller en lättare lunch och varför då inte utöka det med att tillsätta bananer. Du kan även testa med rivna morötter t.ex. för att göra dom ännu nyttigare!
Måltid Brunch, Frukost, Lunch, Snack
Keyword Banan, Krabbelurer
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4
Kalorier 284kcal
Författare Erik Näsström

Ingredienser

  • 1 st Ägg
  • 0,75 dl Strösocker
  • 1 dl Mjölk
  • 2,5 dl Glutenfri Mix
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1-2 st Bananer Är dom mogna så räcker det med en.

Instruktioner

  • Mosa banerna på en tallrik.
  • Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke
  • Tillsätt mjölk, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och den mosade bananen. Rör om noga tills du har en helt slät smet
  • Värm ett plättjärn på medelvärme och smält smör i respektive plättform
  • Klicka ned smeten och och grädda krabbelurerna i omgångar. Ca. 3-4 minuter på var sida.
  • Lägg socker på ett fat och vänd dom i detta så att det fäster.
  • Låt dom svalna eller servera dom ljumma med lite lättvispad grädde och bär eller sylt.

Anteckning

Tips från maken:
Om dom är mogna och lite bruna så smakar dom mer så då räcker det med en, annars tag en halv eller en hel till
Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.