• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

LCHF Semlor

2 mars, 2014 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet

LCHF Semlor

Skriv ut receptet

Ingredienser
  

Bullar

  • 3 ägg
  • 50 gram smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • Sötningsmedel om man vill: 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker

Mandelmassa

  • ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
  • 1 äggvita
  • 1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel efter smak
  • 1-2 msk vispgrädde

Instruktioner
 

Bullarna

  • Vispa äggen.
  • Blanda i grädde och smält smör. kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål.
  • Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
  • Klicka i smeten i 6 muffinsformar. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.
  • Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.
  • Skär av ett lock. Gröp sedan ur ett hål i bottendelen av semlan.

Mandelmassa

  • Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens.
  • Blanda sedan i innanmätet från semlorna och ett par matskedar vispad grädde.
  • Rör ihop och fyll semlorna med detta.
  • Spritsa grädde ovanpå, på med locket och sikta över lite lchf-vänligt flor”socker”.

Filed Under: Recept Tagged With: Efterrätt, LCHF

Previous Post: « Glutenfria hamburgerbröd
Next Post: LCHF frallor »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
  • Banankrabbelurer

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
  • Banankrabbelurer

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme