• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Kladdkaka med daimpannacotta

17 februari, 2015 by Erik Näsström Leave a Comment

Gå till recept Skriv ut receptet

Svart som synden och söt så det räcker och blir över, men kan man någonsin få för mycket av det goda? Nja, men denna kommer rätt nära!
Det går bra att bara göra kladdkakan med eller kanske pannacottan som en efterrätt om du inte känner för att kombinera båda.

Kladdkaka med daimpannacotta

Skriv ut receptet Pin Recipe

Ingredienser
  

Ingredienser

    Kladdkakan

    • 150 g margarin
    • 3 dl socker
    • 1 dl kakao
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 st ägg
    • 2 dl mjölmix
    • Kokos till formen
    • Ugnen på 175ºc

    Pannacottan

    • 3 dl grädde
    • 2 st dubbeldaim
    • 1,5 st gelatinblad

    Instruktioner
     

    Instruktioner

      Kladdkakan

      • Smält smöret och blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
      • Rör i ett ägg i taget i smeten och till sist den glutenfria mjölmixen
      • Grädda 20 min Max, det kan variera mellan olika ugnar så håll koll på den.

      Pannacottan

      • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
      • Hacka daimen i små bitar i exempelvis en matberedare eller mixer. Lägg ev. lite av detta åt sidan för att strössla över kakan i slutet.
      • Koka upp grädden, förslagsvis i micro, och rör ned daimen i den varma grädden så att den smälter.
      • När daimen har smält så rör ned gelatinblandningen.
      • Fördela pannacottan jämnt över kladdkakan och strössla över lite av "daimkrosset"
      • Låt stelna i kyl i minst 4 timmar tills allt stelnat och servera.

      Filed Under: Recept Tagged With: Efterrätt, Fest

      Previous Post: « Porterstek
      Next Post: Glutenfri Fish & Chips »
      • Facebook
      Loading Facebook Comments ...

      No Trackbacks.

      Primary Sidebar

      Etiketter

      Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

      Populära inlägg och sidor

      • Kalljästa frukostfrallor
      • Glutenfria Langos
      • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
      • Glutenfri Napolitansk Pizza
      • Glutenfri Rice Krispies tårta
      • Glutenfri Fish & Chips
      • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
      • Italienskt bröd
      • Flapjacks
      • LCHF Toast

      Senaste inläggen

      • Glutenfri Napolitansk Pizza
      • Flapjacks
      • Skyddad: Glutenfri Palt
      • Glutenfria Langos
      • Rustikt lantbröd

      Sök

      Taggar

      Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

      Populära inlägg och sidor

      • Kalljästa frukostfrallor
      • Glutenfria Langos
      • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
      • Glutenfri Napolitansk Pizza
      • Glutenfri Rice Krispies tårta
      • Glutenfri Fish & Chips
      • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
      • Italienskt bröd
      • Flapjacks
      • LCHF Toast

      Taggar

      Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

      Footer

      Copyright © 2023 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme