Go Back
Email Link
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Kladdkaka med daimpannacotta
Ingredients
Ingredienser
Kladdkakan
150
g
margarin
3
dl
socker
1
dl
kakao
2
tsk vaniljsocker
2
st ägg
2
dl
mjölmix
Kokos till formen
Ugnen på 175ºc
Pannacottan
3
dl
grädde
2
st dubbeldaim
1,5
st gelatinblad
Instructions
Instruktioner
Kladdkakan
Smält smöret och blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget i smeten och till sist den glutenfria mjölmixen
Grädda 20 min Max, det kan variera mellan olika ugnar så håll koll på den.
Pannacottan
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
Hacka daimen i små bitar i exempelvis en matberedare eller mixer. Lägg ev. lite av detta åt sidan för att strössla över kakan i slutet.
Koka upp grädden, förslagsvis i micro, och rör ned daimen i den varma grädden så att den smälter.
När daimen har smält så rör ned gelatinblandningen.
Fördela pannacottan jämnt över kladdkakan och strössla över lite av "daimkrosset"
Låt stelna i kyl i minst 4 timmar tills allt stelnat och servera.