Svart som synden och söt så det räcker och blir över, men kan man någonsin få för mycket av det goda? Nja, men denna kommer rätt nära!
Det går bra att bara göra kladdkakan med eller kanske pannacottan som en efterrätt om du inte känner för att kombinera båda.
Kladdkaka med daimpannacotta
Ingredienser
Ingredienser
Kladdkakan
- 150 g margarin
- 3 dl socker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 dl mjölmix
- Kokos till formen
- Ugnen på 175ºc
Pannacottan
- 3 dl grädde
- 2 st dubbeldaim
- 1,5 st gelatinblad
Instruktioner
Instruktioner
Kladdkakan
- Smält smöret och blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
- Rör i ett ägg i taget i smeten och till sist den glutenfria mjölmixen
- Grädda 20 min Max, det kan variera mellan olika ugnar så håll koll på den.
Pannacottan
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
- Hacka daimen i små bitar i exempelvis en matberedare eller mixer. Lägg ev. lite av detta åt sidan för att strössla över kakan i slutet.
- Koka upp grädden, förslagsvis i micro, och rör ned daimen i den varma grädden så att den smälter.
- När daimen har smält så rör ned gelatinblandningen.
- Fördela pannacottan jämnt över kladdkakan och strössla över lite av "daimkrosset"
- Låt stelna i kyl i minst 4 timmar tills allt stelnat och servera.
No Trackbacks.