+Susanne Isaksson gjorde om ett kärt gammlat recept på Bruntes Bullar till Julbröd och de blev juvligt goda och fluffiga. Perfekt att lägga en bit julskinka på eller en bit god Julost!
Ingredienser
- 5 dl fingervamt vatten
- 1 pkt färskjäst
- 1 msk Fiberhusk
- 2 msk rapsolja
- 2-3 tsk salt
- 2 msk sirap
- 1 dl kesella
- 0,5 påse Brödkryddor
- 1-2 dl rivna morötter (jag brukar riva en lagom stor morot direkt ner i bunken)
- 210 g (ca 3,5 dl) Grov glutenfri mix
- 300 g (ca 5 dl) Ljus glutenfri mix
- Russin
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet, tillsätt Fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter.
- Rör ner resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvisp (degkrokar) eller i maskin i minst fem minuter.
- Låt degen vila 10 minuter under bakduk
- Jag klickade sedan upp degen i två delar på en plåt och med hjälp av mjölade händer formade jag två runda bröd.
- Låt dem sedan jäsa under plastfolie i ca 45 minuter. Det är här viktigt att ha lite mjöl ovanpå bröden så att plastfolien inte fastnar i bröden och ger en knottrig yta.
- Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 20-30 minuter.
- Låt bröden svalna under bakduk.
No Trackbacks.