• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Pitabröd

9 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

IMG_1961
Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3,5 dl vatten ca 37 grader
  • 360 g Glutenfri Mjölmix (ca 6 dl)
  • 0,5 dl Pofiber
  • 1 msk Fiber Husk
  • 2 msk matolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Instruktioner

  1. Blanda ut Jästen i vattnet och tillsätt sedan fiber husk och låt det svälla 10 minuter.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta den väl, helst med maskin.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i 40-50 minuter.
  4. Värm under tiden ugnen till 250º med en plåt inne.
  5. Dela degen i 10 bitar som du rullar till bollar. Platta ut bollarna tills de är ca 5mm tjocka.
  6. Lägg bröden på den varma plåten och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
  7. Låt bröden svalna under en duk så mjuknar de till lite.

(bröden går utmärkt att frysa)

Smaklig Måltid

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd, Tillbehör

Previous Post: « Sussas Thaisoppa
Next Post: Äppelpaj med kokostäcke »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Jul Kakor Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pålägg Rustikt Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Snickerskakor
  • Italienskt bröd
  • Banankrabbelurer
  • Porterstek
  • Glutenfri Pekanpaj

Senaste inläggen

  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd
  • Kalljästa frukostfrallor

Copyright © 2021 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme