- 25 g jäst
- 3,5 dl vatten ca 37 grader
- 360 g Glutenfri Mjölmix (ca 6 dl)
- 0,5 dl Pofiber
- 1 msk Fiber Husk
- 2 msk matolja
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk strösocker
Instruktioner
- Blanda ut Jästen i vattnet och tillsätt sedan fiber husk och låt det svälla 10 minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta den väl, helst med maskin.
- Låt degen jäsa övertäckt i 40-50 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 250º med en plåt inne.
- Dela degen i 10 bitar som du rullar till bollar. Platta ut bollarna tills de är ca 5mm tjocka.
- Lägg bröden på den varma plåten och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
- Låt bröden svalna under en duk så mjuknar de till lite.
(bröden går utmärkt att frysa)
Smaklig Måltid
No Trackbacks.