Go Back
Email Link
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Glutenfri Rice Krispies tårta
Måltid
Efterrätt
Servings
8
Ingredients
Bottnar
4
st
Äggvitor
3
dl
Strösocker
3
dl
Rice Krispies
LV har sänkt gränsen för vad som räknas som glutenfritt så Rice Krispies räknas inte dit. Använd ditt sunda förnuft helt enkelt
Kräm
4
st
Äggulor
1
dl
Strösocker
1
msk
Maizena Majsstärkelse
1
dl
Grädde
125
g
Smör
Eller margarin
1
tsk
Vaniljsocker
Garnering
4
dl
Vispgrädde
Frukt eller Bär efter smak
Instructions
Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan i strösockret och vispa lika mycket till.
Vänd ned Rice Krispies försiktigt i marängsmeten.
Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 125ºc i ca 1 timme.
Låt bottnarna stå kvar på eftervärmen medan du gör krämen
Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar.
Tag av plattan och rör i smör samt vaniljsocker
Dela bottnen i 2 delar och bred ut krämen som fyllning på den ena av dessa.
Lägg på den andra halvan och garnera med vispad grädde och t.ex. bär eller frukt