Sussas Rostbiff

På buffébord till 8-10 personer

Ingredienser:

  • 1 kg putsat benfritt nötkött, t ex fransyska
  • salt och peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl kinesisk soya
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk persillade

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 115°
  2. Klappa in rikligt med salt och peppar runt om.
  3. Lägg över köttet i en ugnspanna och stick in köttermometern.
  4. Stek tills termometern visar önskad temperatur.
    1. Rare: 55°
    2. Medium: 60°-65°
    3. Well Done: ca 70°
  5. Låt steken svalna i 10 minuter och gör under tiden i ordning marinaden.
  6. Lägg steken i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och förslut.
  7. Massera in marinaden, marinera i minst 12 timmar – helst längre tid, vänd påsen flera gånger.
  8. Servera tunt skuren med valfritt tillbehör.

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *