Glutenfri Rice Krispies tårta

Ingredienser

Bottnar
  • 4st Äggvitor
  • 3dl Strösocker
  • 3dl Rice Krispies (OBS! SLV har sänkt gränsen för vad som räknas som glutenfritt så Rice Krispies räknas inte dit. Använd ditt sunda förnuft helt enkelt)
Krämen
  • 4st Äggulor
  • 1dl Strösocker
  • 1msk Majsstärkelse
  • 1dl Grädde
  • 125gr Smör/Margarin
  • 1tsk Vaniljsocker
Krämen
  • 4dl Vispgrädde
  • Frukter eller Bär

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan i strösockret och vispa lika mycket till.
  2. Vänd ned Rice Krispies försiktigt i marängsmeten.
  3. Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 125ºc i ca 1 timme.
  4. Låt bottnarna stå kvar på eftervärmen medan du gör krämen.
  5. Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar.
  6. Tag av plattan och rör i smör samt vaniljsocker
  7. Dela bottnen i 2 delar och bred ut krämen som fyllning på den ena av dessa.
  8. Lägg på den andra halvan och garnera med vispad grädde och t.ex. bär eller frukt.

 

Smaklig Måltid
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *