• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Skummisar

8 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

Lite lördagsgodis är väl aldrig fel, dom här är barnsligt lätta att göra och precis lika goda som det låter!

Ingredienser
4,5 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 st Äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk Gelatinpulver
1,5 dl Kokande vatten

strössel
4-5 dl Riven kokos
1-2 msk kakao

Instruktioner

  1. Blanda socker, florsocker, äggvita & kallt vatten, rör ihop detta.
  2. Rör ut gelatinpullvret i det heta vattnet.
  3. Blanda ned gelatinlösningen i sockerblandningen
  4. Vispa i 30 minuter
  5. Under tiden som detta vispas blandar du samman strösslet och sprider ut ungefär hälften i botten på en form 20x30cm.
  6. När det är vispat klart fördelar du massan jämnt över strösslet i botten och strör sedan resten på översidan.
  7. Låt stelna i t.ex. kylen eller ute om det är nog svalt.
  8. Skär i lagom stora bitar och vänd skärytorna i det strössel som inte har fastnat så att alla sidorna blir täcka.


Dom går jättebra att frysa och spara till senare, och det kan vara ett bra sätt att lyckas spara några för dom brukar gå åt rätt snabbt…

Filed Under: Recept Tagged With: Godis, Kakor

Previous Post: « Glutenfritt Knäckebröd
Next Post: Glutenfri Rostad lök »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme