Nybakat till frukost vill väl alla ha men vem vill lägga ned tiden på morgonen med att göra en deg och vänta på att den ska jäsa?
Dessutom eftersom glutenfria bröd har svårare att jäsa på grund av att glutenet inte håller ihop dom passar det ännu bättre att kalljäsa degarna så att jästen verkligen får tid på sig att utvecklas.
Se detta som ett grundrecept som går att variera, testa med grövre mjöl eller 50/50, blanda i frön, nötter etc. det går nästan inte att misslyckas med!
Kalljästa frukostfrallor
Perfekta frallor för en härlig lördagmorgon, gör i ordning degen på fredagen och låt dom jäsa över natten så har du nygräddade frallor på 30 minuter!
Ingredienser
- 25 g Jäst
- 500 g Vatten Kallt
- 2 msk Rapsolja
- 600 g Glutenfri fin mix
- 1 msk Fiberhusk
- 1 tsk Salt
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör så det löses upp.
- Blanda ner mjöl, fiberhusk, salt och olja och rör till en lös smet. Tillsätt inte allt mjöl om det inte behövs.
- Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
- På morgonen: Sätt ugnen på 275 C och ställ en plåt med höga kanter eller ugnsform i botten.
- Ta ut degen och stjälp upp på mjölat bord.
- Dela degen i 10 delar, knåda inte! Snygga ev till dem lite genom att vika in kanterna under så de blir runda.
- Lägg på en plåt med bakpapper.
- När ugnen är varm, häll ett stort glas vatten i ugnsformen och ställ in plåten över. Grädda ca 15-20 min tills frallorna fått fin färg.
No Trackbacks.