- 25g Jäst
- 2,5 dl Vatten
- 1msk Fiberhusk
- 2msk Linfrö
- 2msk Olja
- 1msk Honung eller Råsocker
- 2tsk malda brödkryddor
- 1tsk Salt
- 2dl (90g) Boveteflingor eller 1,5dl Havregryn
- drygt 3,5 dl (ca 230g) grov glutenfri mjölblandning
Smaksättning och Garnering
Stött kummin, torkad rosmarin eller torkad dill, flingor av gourmetsalt.
Instruktioner
- Smula ned jästen i degbunken och häll över det fingervarma (37º) vattnet, rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt Fiberhusk och Linfrö, låt svälla ca 10 minuter.
- Blanda ned olja, honung, brödkryddor, salt och boveteflingor.
- Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen kraftigt i maskin. Blanda ned resten av mjölet så att en slät deg bildas och låt jäsa 1 timme.
- Knåda degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 5-6 mindre delar.
- Kavla varje degbit till en tunn kaka direkt på bakplåtspapper och putsa bort ev. kanter.
- Dra några tag med en kruskavel och använd en sporre för att dela den i bitar.
- Garnera med valfritt tillbehör och tryck till lätt med kaveln.
- Värm plåten i ugnen i 250º tills den är riktigt het och placera sedan bakplåtspapperet på plåten med degen.
- Grädda högt i ugnen ca 10 minuter och vänd sedan degplattan och dra bort papperet.
- Grädda ytterligare 0,5-1 minut och låt sedan brödet svalna på galler.
- Förvara brödet torrt och luftigt.
Smaklig Måltid
lchfarkivet.se
Glutenfritt Knäckebröd