Glutenfria Succékakor
Ingredienser
Botten
- 200 gr Smör
- 3 dl Strösocker
- 2 st Ägg
- 1 dl Kakao
- 2 dl Glutenfri Mjölmix
- 4 tsk Vaniljsocker
- 1 tsk Bakpulver
Glasyr
- 2 dl Vispgrädde
- 2 dl Strösocker
- 2 msk Ljus Sirap
- 100 gr Mörk blockchoklad
- 100 gr Smör
- ev. kokos eller annat pynt.
Instruktioner
Botten
- Smält smöret och blanda ned Socker & Ägg
- Tillsätt Kakao, Mjölmixen, Vaniljsocker och Bakpulver
- Blanda detta till en slät smet
- Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper i en liten långpanna, ca. 20×35 cm
- Grädda i 175ºc i 15-20 minuter.
Glasyr
- Blanda samman vispgrädde, socker, sirap och blockchoklad i en bunke och kör detta i omgångar i en microvågsugn tills glasyren har tjocknat och chokladen har smält helt. Alternativt i Kastrull ca. 10 minuter.
- Tillsätt sedan smöret och låt detta smältas ned till en slät glasyr.
Slutligen
- Vänd kakan upp och ned på ett bakplåtspapper
- Bred ut glasyren över kakan och låt den stå kallt innan du skär upp i rutor.
Anteckning
Adapted from Eva Ramborg
No Trackbacks.