• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Strösselkakor

16 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

ca 40st
Ingredienser

  • 6,5 dl (390 g) Mjölmix
  • 1 dl Strösocker
  • 200 g Smör eller Margarin
  • 0,5 msk Ljus Sirap

Instruktioner

 

  • Blanda samman mjöl, socker, smör och sirap till en jämn och slät deg.
  • Dela degen och forma varje del till en rulle som är ca. 4cm i diameter.
  • Slå in varje rulle i plastfolie och lägg i kylen ca 30 minuter så att den stelnar.
  • Rulla rullarna i valfri strösselblanding så att sidorna täcks av strössel
  • Skär rullarna i ca 0,5cm tjocka skivor med en vass kniv
  • Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda dom mitt i ugnen i 175ºc i ca 10-12 minuter
  • Låt dom svalna på papperet innan du t.ex. fryser ned dom.

 

 


Smaklig Måltid

Filed Under: Recept Tagged With: Jul, Kakor

Previous Post: « Glutenfria Mazariner med Toscatäcke
Next Post: Glutenfria Sirapskakor »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Jul Kakor Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pålägg Rustikt Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfria Langos
  • Italienskt bröd
  • Snickerskakor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Porterstek
  • Flapjacks
  • Banankrabbelurer

Senaste inläggen

  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd
  • Kalljästa frukostfrallor

Copyright © 2021 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme