• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Kanelbullar

9 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

Ingredienser

Deg

Fyllning

50 gr Röd jäst för söta degar
5 dl Kall mjölk
2 msk Fiberhusk
1 dl Vit sirap
1 tsk Stötta kardemummakärnor
0,5 tsk Salt
150 gr Mjukt smör eller margarin
1,5 dl Kesella
ca1,9 l Fin glutenfri mjölblandning(1140gr)
50-75 gr Smör eller margarin
0,5 dl Socker
1 msk Kanel

Garnering

1 Ägg
Pärlsocker, mandel, strössel osv.


Instruktioner

  1. Smula ned jästen i en bunke och häll på den kalla mjölken, rör tills det löser sig.
  2. Tillsätt fiberhusk, rör om och låt svälla i ca 10 minuter
  3. Blanda ned Sirap, kardemumma, salt, smör och Kesella.
  4. Tilsätt det mesta av mjölet men spara ca 1dl till utbakningen.
  5. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin ca 10 minuter.
  6. Knåda degen väl med lätt hand på en mjölad arbetsbänk.
  7. Dela degen och kavla ut till en stor platta.
  8. Fördela fyllningen jämnt över plattorna och rulla ihop från långsidorna.
  9. Skär degen i 3-4cm tjocka skivor, placera i formar och låt jäsa övertäcka i 1,5-2 timmar
  10. Pensla med ägg och strössla över valfritt tillbehör.
  11. Grädda i 250ºc i 12-14 minuter och låt svalna under bakduk.

Filed Under: Recept Tagged With: Kakor

Previous Post: « Färsk pastalåda (Glutenfri)
Next Post: Limekyckling »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • 10-veckors sallad
  • Äppelpaj med kokostäcke
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
  • Banankrabbelurer

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Italienskt bröd
  • 10-veckors sallad
  • Äppelpaj med kokostäcke
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)
  • Banankrabbelurer

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme