Ingredienser
Deg |
Fyllning |
50 gr Röd jäst för söta degar 5 dl Kall mjölk 2 msk Fiberhusk 1 dl Vit sirap 1 tsk Stötta kardemummakärnor 0,5 tsk Salt 150 gr Mjukt smör eller margarin 1,5 dl Kesella ca1,9 l Fin glutenfri mjölblandning(1140gr) |
50-75 gr Smör eller margarin 0,5 dl Socker 1 msk Kanel Garnering1 Ägg |
Instruktioner
- Smula ned jästen i en bunke och häll på den kalla mjölken, rör tills det löser sig.
- Tillsätt fiberhusk, rör om och låt svälla i ca 10 minuter
- Blanda ned Sirap, kardemumma, salt, smör och Kesella.
- Tilsätt det mesta av mjölet men spara ca 1dl till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt, helst i maskin ca 10 minuter.
- Knåda degen väl med lätt hand på en mjölad arbetsbänk.
- Dela degen och kavla ut till en stor platta.
- Fördela fyllningen jämnt över plattorna och rulla ihop från långsidorna.
- Skär degen i 3-4cm tjocka skivor, placera i formar och låt jäsa övertäcka i 1,5-2 timmar
- Pensla med ägg och strössla över valfritt tillbehör.
- Grädda i 250ºc i 12-14 minuter och låt svalna under bakduk.
No Trackbacks.