Glutenfria hamburgerbröd
Ingredienser
- 5 dl mjölk
- 0,5 dl rapsolja
- 1 pkt färsk jäst
- 2 msk FiberHusk
- 1 tsk salt
- 10 dl mjölmix
- 1 st ägg vispat för pensling.
- Vallmofrö
Instruktioner
- Värm mjölk med olja upp tills det är fingervarmt.
- Smula jästen och häll över den ljumma degvätskan, rör om tills den har löst sig.
- Tillsätt FiberHusk och låt det svälla i 10 min.
- Rör om och tillsätt salt och 9 dl mjölmix och arbeta in det till en fin deg.
- Täck över degen och låt den stå i 30 min.
- Arbeta degen på ett mjölat bakbord med den sista dl. mjöl.
- Dela den i 14-18 lika stora bitar.
- Forma fina, släta bullar, platta till dem till max 1 cm tjocka. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa i 20 min
- Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
- Grädda i 250C i ca 12 min.
- Går utmärkt att frysa. Men absolut godast färskt!
No Trackbacks.