Glutenfri Rice Krispies tårta
Ingredienser
Bottnar
- 4 st Äggvitor
- 3 dl Strösocker
- 3 dl Rice Krispies LV har sänkt gränsen för vad som räknas som glutenfritt så Rice Krispies räknas inte dit. Använd ditt sunda förnuft helt enkelt
Kräm
- 4 st Äggulor
- 1 dl Strösocker
- 1 msk Maizena Majsstärkelse
- 1 dl Grädde
- 125 g Smör Eller margarin
- 1 tsk Vaniljsocker
Garnering
- 4 dl Vispgrädde
- Frukt eller Bär efter smak
Instruktioner
- Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan i strösockret och vispa lika mycket till.
- Vänd ned Rice Krispies försiktigt i marängsmeten.
- Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 125ºc i ca 1 timme.
- Låt bottnarna stå kvar på eftervärmen medan du gör krämen
- Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar.
- Tag av plattan och rör i smör samt vaniljsocker
- Dela bottnen i 2 delar och bred ut krämen som fyllning på den ena av dessa.
- Lägg på den andra halvan och garnera med vispad grädde och t.ex. bär eller frukt
No Trackbacks.