Bananmarmelad
Min kära fru älskar banan på knäckebröd, helst vill hon lyxa till det med nutella och banan men det är bara vid speciella högtidsstunder!
För att underlätta en stressig morgon så att hon skulle slippa skiva upp bananen gjorde jag bananmarmelad och det blev en vinnare direkt! Oftast gör vi den bara helt enkelt utan några andra smaksättare men kan varmt rekommendera att experimentera lite och se vilken smak som just du gillar!
Ät det på din smörgås direkt, passar perfekt med en bit brie dessutom eller varför inte gå wild and crazy och använda den som fyllning i kakor!
Bananmarmelad (Bas)
Superenkel bananmarmelad som kan fungera som bas för att utökas med andra smaker eller använd den som den är!
Ingredienser
- 2 st Bananer Helst extra mogna
- 1 dl Syltsocker
- 2 msk Smör
Instruktioner
- Skala och mosa bananerna på en tallrik
- Blanda ned syltsockret och rör om tills du har en helt slät blandning.Det är här du tillsätter ev. andra smaksättare.
- Häll över i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter
- Tilsätt smöret och rör tills det har smält och blandats ut i marmeladen
- Häll upp på burk och förvara i kyl
Anteckning
Gott som det är men testa att smaksätt med t.ex.
- Kanel
- Citronsaft & Citronzest
- Limesaft & Limezest
- Vaniljpulver
- Chili
- Ingefära
- Äpple
No Trackbacks.