Krabbelurer är ju otroligt gott som ett mellanmål eller en lättare lunch och varför då inte utöka det med att tillsätta bananer. Du kan även testa med rivna morötter t.ex. för att göra dom ännu nyttigare!
Måltid Brunch, Frukost, Lunch, Snack
Keyword Banan, Krabbelurer
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagningstid 15 minuterminuter
Total tid 25 minuterminuter
Servings 4
Calories 284kcal
Author Erik Näsström
Ingredienser
1stÄgg
0,75dlStrösocker
1dlMjölk
2,5dlGlutenfri Mix
1tskBakpulver
1tskVaniljsocker
1-2stBananerÄr dom mogna så räcker det med en.
Instruktioner
Mosa banerna på en tallrik.
Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke
Tillsätt mjölk, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och den mosade bananen. Rör om noga tills du har en helt slät smet
Värm ett plättjärn på medelvärme och smält smör i respektive plättform
Klicka ned smeten och och grädda krabbelurerna i omgångar. Ca. 3-4 minuter på var sida.
Lägg socker på ett fat och vänd dom i detta så att det fäster.
Låt dom svalna eller servera dom ljumma med lite lättvispad grädde och bär eller sylt.
Anteckning
Tips från maken:Om dom är mogna och lite bruna så smakar dom mer så då räcker det med en, annars tag en halv eller en hel till