10-veckors sallad
En sådan där bra att ha sak i kylskåpet, passar till det mesta och klarar sig upp till 10 veckor (även om den inte brukar räcka så länge)
Equipment
- Matberedare
- Rivjärn
- Glasburk (Stor)
Ingredienser
- 2 Kg Vitkål
- 1 Kg Morötter
- 3 dl Rapsolja
- 3 dl Äppelcidervinäger
- 1,5 dl Strösocker
- 7,5 tsk Salt
- 1 nypa Svartpeppar (efter smak)
Instruktioner
- Riv morötterna och vitkålen förslagsvis i en matberedare.
- Lägg detta i en stor skål
- Koka upp övriga ingredienser så att socker och salt löser sig.
- Häll lagen över den rivna salladen
- Låt stå minst en dag innan du börjar äta och den håller sig i kylskåp i upp till 10 veckor.
Smaklig Måltid
No Trackbacks.