Indiska köttbullar – glutenfria

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g nötfärs (eller blandfärs)
  • 3 msk glutenfritt ströbröd
  • 1,5 dl Mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk Margarin
  • färsk koriander eller persilja

Sås:

  • 3 dl Matlagningsgrädde
  • 1 st Köttbuljongtärning
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • (salt och peppar)

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min.
  2. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen.
  3. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar.
  4. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min.
  5. Plocka ur köttbullarna när de är färdiga och lägg de i lite folie medan du gör såsen i stekpannan.
  6. Häll i grädden och lägg i buljongtärningen, rör tills den har löst sig.
  7. Krydda med garam masala och gurkmeja.
  8. Lägg tillbaka köttbullarna och låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander eller persilja.

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *