Glutenfritt Knäckebröd


Ingredienser

  • 25g Jäst
  • 2,5 dl Vatten
  • 1msk Fiberhusk
  • 2msk Linfrö
  • 2msk Olja
  • 1msk Honung eller Råsocker
  • 2tsk malda brödkryddor
  • 1tsk Salt
  • 2dl (90g) Boveteflingor eller 1,5dl Havregryn
  • drygt 3,5 dl (ca 230g) grov glutenfri mjölblandning

Smaksättning och Garnering

Stött kummin, torkad rosmarin eller torkad dill, flingor av gourmetsalt.

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i degbunken och häll över det fingervarma (37º) vattnet, rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt Fiberhusk och Linfrö, låt svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda ned olja, honung, brödkryddor, salt och boveteflingor.
  4. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen kraftigt i maskin. Blanda ned resten av mjölet så att en slät deg bildas och låt jäsa 1 timme.
  5. Knåda degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 5-6 mindre delar.
  6. Kavla varje degbit till en tunn kaka direkt på bakplåtspapper och putsa bort ev. kanter.
  7. Dra några tag med en kruskavel och använd en sporre för att dela den i bitar.
  8. Garnera med valfritt tillbehör och tryck till lätt med kaveln.
  9. Värm plåten i ugnen i 250º tills den är riktigt het och placera sedan bakplåtspapperet på plåten med degen.
  10. Grädda högt i ugnen ca 10 minuter och vänd sedan degplattan och dra bort papperet.
  11. Grädda ytterligare 0,5-1 minut och låt sedan brödet svalna på galler.
  12. Förvara brödet torrt och luftigt.

Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *