Glutenfria Strösselkakor

ca 40st
Ingredienser

  • 6,5 dl (390 g) Mjölmix
  • 1 dl Strösocker
  • 200 g Smör eller Margarin
  • 0,5 msk Ljus Sirap

Instruktioner

 

  • Blanda samman mjöl, socker, smör och sirap till en jämn och slät deg.
  • Dela degen och forma varje del till en rulle som är ca. 4cm i diameter.
  • Slå in varje rulle i plastfolie och lägg i kylen ca 30 minuter så att den stelnar.
  • Rulla rullarna i valfri strösselblanding så att sidorna täcks av strössel
  • Skär rullarna i ca 0,5cm tjocka skivor med en vass kniv
  • Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda dom mitt i ugnen i 175ºc i ca 10-12 minuter
  • Låt dom svalna på papperet innan du t.ex. fryser ned dom.

 

 


Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *