Glutenfria Saffransbullar


Ingredienser

Bulldeg
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl socker
  • 2 påsar saffran
  • ½ tsk salt
  • 11-12 dl finax mjölmix
Fyllning
  • 150 gram smör
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 200 gram philadelphiaost


Instruktioner

  1. Gör som med vanlig bulldeg, fast lösare.
  2. Smöra en långpanna 30×40 cm, bred ut degen i plåten.
  3. Bland ihop ingredienserna till fyllningen
  4. Använd gärna en sprits och klicka ner lite av krämen huller om buller i buldegen.
  5. Jäs i 30 min under bakduk.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  7. Grädda i 225 grader i 15 min.
  8. Ta ut plåten, låt svalna något och skär sedan i rutor.
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *