Glutenfria Mazariner med Toscatäcke

ca 15st
Ingredienser

Mazariner

  • 3 st Ägg
  • 100 g Smör eller Margarin
  • 60 g Glutenfri mix
  • 1 krm Bakpulver
  • 250 g Mandelmassa

Toscatäcke

  • 100 g Mandelflarn
  • 100 g Hasselnötskärnor
  • 75 g Smör eller Margarin
  • 1 dl Strösocker
  • 1 msk Glutenfri Mix
  • 1 msk Ljus Sirap
  • 1 msk Mjölk

Instruktioner
Mazarinerna

  1. Vispa upp äggen till de är fluffiga
  2. Riv ned mandelmassa i äggröran och rör samman allt till en jämn smet.
  3. Rör ned resten av ingredienserna i smeten
  4. Fyll aluminiumformar till två tredjedelar.
  5. Grädda i ugnen i 200ºc i 10-15 minuter och låt sedan svalna under tiden du gör toscatäcket

Toscatäcket

  1. Grovhacka hasselnötterna.
  2. Smält smöret och tillsätt socker, mjöl, sirap och mjölk.
  3. Låt blandningen koka upp och tillsätt nötterna.
  4. När mazarinerna har svalnat fördela toscatäcket över mazarinerna och grädda i 250ºc i ca. 5 minuter tills de är gyllenbruna.

Smaklig Måltid

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *