Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbröd

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 pkt färsk jäst
  • 2 msk FiberHusk
  • 1 tsk salt
  • 10 dl mjölmix
  • 1 st ägg vispat för pensling.
  • Vallmofrö

Instruktioner

  • Värm mjölk med olja upp tills det är fingervarmt.
  • Smula jästen och häll över den ljumma degvätskan, rör om tills den har löst sig.
  • Tillsätt FiberHusk och låt det svälla i 10 min.
  • Rör om och tillsätt salt och 9 dl mjölmix och arbeta in det till en fin deg.
  • Täck över degen och låt den stå i 30 min.
  • Arbeta degen på ett mjölat bakbord med den sista dl. mjöl.
  • Dela den i 14-18 lika stora bitar.
  • Forma fina, släta bullar, platta till dem till max 1 cm tjocka. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa i 20 min
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
  • Grädda i 250C i ca 12 min.
  • Går utmärkt att frysa. Men absolut godast färskt!
Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.