Lite lördagsgodis är väl aldrig fel, dom här är barnsligt lätta att göra och precis lika goda som det låter!
Ingredienser
4,5 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 st Äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk Gelatinpulver
1,5 dl Kokande vatten
strössel
4-5 dl Riven kokos
1-2 msk kakao
Instruktioner
- Blanda socker, florsocker, äggvita & kallt vatten, rör ihop detta.
- Rör ut gelatinpullvret i det heta vattnet.
- Blanda ned gelatinlösningen i sockerblandningen
- Vispa i 30 minuter
- Under tiden som detta vispas blandar du samman strösslet och sprider ut ungefär hälften i botten på en form 20x30cm.
- När det är vispat klart fördelar du massan jämnt över strösslet i botten och strör sedan resten på översidan.
- Låt stelna i t.ex. kylen eller ute om det är nog svalt.
- Skär i lagom stora bitar och vänd skärytorna i det strössel som inte har fastnat så att alla sidorna blir täcka.
Dom går jättebra att frysa och spara till senare, och det kan vara ett bra sätt att lyckas spara några för dom brukar gå åt rätt snabbt…
No Trackbacks.