"Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer. Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt. Bröden bakas med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet!"
Det här har lite blivit en av favoritböckerna här hemma när det gäller nya varianter av bröd, t.ex. Sirapslimpan som finns i boken är riktigt god när man längtar efter en limpmacka med ost och ett glas Oboy som när man var liten. Den innehåller även förutom brödrecept ett par trevliga bonusar för exempelvis röror, marmelad och även egen leverpastej om man känner för att ta ut svängarna lite.
Jämför bokhandlarnas priser på boken Nytt bröd : Baka gott utan gluten eller köp den direkt på CDON
No Trackbacks.