4 portioner
Ingredienser
- 400 g nötfärs (eller blandfärs)
- 3 msk glutenfritt ströbröd
- 1,5 dl Mjölk
- 1 tsk salt
- 1 tsk garam masala
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk Margarin
- färsk koriander eller persilja
Sås:
- 3 dl Matlagningsgrädde
- 1 st Köttbuljongtärning
- 1/2 tsk garam masala
- 1/2 tsk gurkmeja
- (salt och peppar)
Gör så här
- Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min.
- Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen.
- Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar.
- Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min.
- Plocka ur köttbullarna när de är färdiga och lägg de i lite folie medan du gör såsen i stekpannan.
- Häll i grädden och lägg i buljongtärningen, rör tills den har löst sig.
- Krydda med garam masala och gurkmeja.
- Lägg tillbaka köttbullarna och låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander eller persilja.
No Trackbacks.