• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Havrerutor med Nougat

9 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 4,5 dl havregryn (köp ren havregryn om du är extra känslig, ex. Semper)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mjuk nougat

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull.
  2. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt sedan matfettetet och rör om.
  3. Bred ut blandningen i en smord form ca 20 x 30 cm.
  4. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200ºc, cirka 10 minuter.
  5. Skiva nougaten tunt och lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter.
  6. Gör ev. ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration.
  7. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå cirka 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras. De går bra att frysa in om det skulle bli några över.


Smaklig Måltid

Filed Under: Recept Tagged With: Kakor

Previous Post: « Limekyckling
Next Post: Glutenfria Canneloni »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Italienskt bröd
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Banankrabbelurer
  • Rustikt lantbröd

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Italienskt bröd
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfri Pajdeg med Kesella
  • Banankrabbelurer
  • Rustikt lantbröd

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme