Ingredienser
- 100 g smör eller margarin
- 4,5 dl havregryn (köp ren havregryn om du är extra känslig, ex. Semper)
- 1 msk vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk sirap
- 100 g mjuk nougat
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull.
- Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt sedan matfettetet och rör om.
- Bred ut blandningen i en smord form ca 20 x 30 cm.
- Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200ºc, cirka 10 minuter.
- Skiva nougaten tunt och lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter.
- Gör ev. ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration.
- Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå cirka 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras. De går bra att frysa in om det skulle bli några över.
Smaklig Måltid
No Trackbacks.