• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfritt Julbröd

21 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

+Susanne Isaksson gjorde om ett kärt gammlat recept på Bruntes Bullar till Julbröd och de blev juvligt goda och fluffiga. Perfekt att lägga en bit julskinka på eller en bit god Julost!

IMG_2033.CR2

Ingredienser

 

 

  • 5 dl fingervamt vatten
  • 1 pkt färskjäst
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 msk rapsolja
  • 2-3 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 dl kesella
  • 0,5 påse Brödkryddor
  • 1-2 dl rivna morötter (jag brukar riva en lagom stor morot direkt ner i bunken)
  • 210 g (ca 3,5 dl) Grov glutenfri mix
  • 300 g (ca 5 dl) Ljus glutenfri mix
  • Russin

 

 

 

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt Fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter.
  2. Rör ner resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med elvisp (degkrokar) eller i maskin i minst fem minuter.
  3. Låt degen vila 10 minuter under bakduk
  4. Jag klickade sedan upp degen i två delar på en plåt och med hjälp av mjölade händer formade jag två runda bröd.
  5. Låt dem sedan jäsa under plastfolie i ca 45 minuter. Det är här viktigt att ha lite mjöl ovanpå bröden så att plastfolien inte fastnar i bröden och ger en knottrig yta.
  1. Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 20-30 minuter.
  1. Låt bröden svalna under bakduk.

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd, Jul

Previous Post: « Glutenfria Bondkakor
Next Post: Boktips: Baka utan Gluten »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme