• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Våfflor

18 maj, 2013 by Erik Näsström Leave a Comment

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizena majsstärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. 
  2. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. 
  3. Häll i äggblandningen i majsblandningen. 
  4. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. 
  5. Grädda.

Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!


Dom här våfflorna blir verkligen superfrasiga men smakar väldigt neutralt, fungerar bra om man har sylt eller något annat sött till. Om man vill ha dom lite smakrikare kan man lägga till strösocker i receptet efter eget tycke!

Filed Under: Recept Tagged With: Frukost

Previous Post: « Surdegsbröd, win!
Next Post: Krämig Svamp & Potatissoppa »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Jul Kakor Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pålägg Rustikt Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Glutenfria Langos
  • Italienskt bröd
  • Snickerskakor
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Porterstek
  • Flapjacks
  • Banankrabbelurer

Senaste inläggen

  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd
  • Kalljästa frukostfrallor

Copyright © 2021 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme