• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfria Scones

9 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment


Ingredienser

  • 4,5 dl mjölmix, fin eller fiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • Alt. även fröer som solroskärnor, pumpafrön osv. Vi brukar blanda i lite havregryn men det beror på hur känslig man är.


Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  2. Finfördela fettet i blandningen tills det blir en grynigt
  3. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop det till en smidig deg.
  4. Platta ut till 2st kakor på ett bakplåtspapper ca 3cm tjocka
  5. Nagga och skär ett kryss genom båda med en vass kniv
  6. In i ugnen i 250º i ca 10 minuter tills de ser klara ut.

Smaklig Måltid

Filed Under: Recept Tagged With: Bröd, Frukost

Previous Post: « Sussas Thaisoppa
Next Post: Äppelpaj med kokostäcke »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Italienskt bröd
  • 10-veckors sallad
  • Banankrabbelurer
  • Flapjacks
  • Äppelpaj med kokostäcke

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Glutenfria Langos
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Italienskt bröd
  • 10-veckors sallad
  • Banankrabbelurer
  • Flapjacks
  • Äppelpaj med kokostäcke

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme