Ingredienser
- 1 msk Fiberhusk
- 0,5 dl Vatten
- 3 dl fin glutenfri mjölblandning (180g)
- 1 medelstort ägg
- 1 krm salt
- 1-2 msk vatten
Instruktioner
- Lägg Fiberhusk i matberedarens skål och häll på 0,5 dl vatten. Blanda och låt svälla några minuter
- Väg eller mät upp mjölet noga och häll det i skålen.
- Tilsätt ägg, salt och ev. smaktillsats, starta sedan maskinen och låt den gå tills allt är väl blandat.
- Tillsätt vatten droppvis genom matarröret på matberedaren medan maskinen går men sluta genast då mjölsmulorna går ihop till en deg! Fortsätt köra degen en stund till efteråt.
- Ta upp degen ur maskinen. Den får inte kladda utan tillsätt isf. mer mjöl. Lägg degen i en plastpåse och låt den gärna vila en stund eller över dagen/natten.
- Kavla ut degen eller kör den i t.ex. en pastamaskin till den sort du vill ha. Spagetti, Tagliatelle, ravioli eller Lasagne plattor t.ex.
- Låt pastan ligga/hänga luftigt ett tag innan du kokar den i mindre omgångar, beräkna runt 2-3 minuter i koktid och rör om försiktigt.
- Låt pastan rinna av väl men skölj den inte. Droppa över lite olivolja och servera till maten!
Smaklig Måltid!
No Trackbacks.