• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Glutenfria Maken

  • Start
  • Recept
  • Boktips
  • Recensioner
  • Bakgrund

Glutenfri Pasta

9 december, 2012 by Erik Näsström Leave a Comment

Ingredienser

  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,5 dl Vatten
  • 3 dl fin glutenfri mjölblandning (180g)
  • 1 medelstort ägg
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk vatten

Instruktioner

  1. Lägg Fiberhusk i matberedarens skål och häll på 0,5 dl vatten. Blanda och låt svälla några minuter
  2. Väg eller mät upp mjölet noga och häll det i skålen.
  3. Tilsätt ägg, salt och ev. smaktillsats, starta sedan maskinen och låt den gå tills allt är väl blandat.
  4. Tillsätt vatten droppvis genom matarröret på matberedaren medan maskinen går men sluta genast då mjölsmulorna går ihop till en deg! Fortsätt köra degen en stund till efteråt.
  5. Ta upp degen ur maskinen. Den får inte kladda utan tillsätt isf. mer mjöl. Lägg degen i en plastpåse och låt den gärna vila en stund eller över dagen/natten.
  6. Kavla ut degen eller kör den i t.ex. en pastamaskin till den sort du vill ha. Spagetti, Tagliatelle, ravioli eller Lasagne plattor t.ex.
  7. Låt pastan ligga/hänga luftigt ett tag innan du kokar den i mindre omgångar, beräkna runt 2-3 minuter i koktid och rör om försiktigt.
  8. Låt pastan rinna av väl men skölj den inte. Droppa över lite olivolja och servera till maten!


Smaklig Måltid!

Filed Under: Recept Tagged With: Pasta

Previous Post: « Äppelpaj med kokostäcke
Next Post: Glutenfritt Knäckebröd »
  • Facebook
Loading Facebook Comments ...

No Trackbacks.

Primary Sidebar

Etiketter

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Senaste inläggen

  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Flapjacks
  • Skyddad: Glutenfri Palt
  • Glutenfria Langos
  • Rustikt lantbröd

Sök

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Populära inlägg och sidor

  • Bästa glutenfria hamburgerbrödet!
  • Kalljästa frukostfrallor
  • Glutenfri Napolitansk Pizza
  • Glutenfri Rice Krispies tårta
  • Italienskt bröd
  • Glutenfria Langos
  • Glutenfri Fish & Chips
  • Banankrabbelurer
  • Glutenfri Pekanpaj
  • Köttfärsgratäng (LCHF & Glutenfri)

Taggar

Boktips Brunch Bröd Budget Celiaki Efterrätt Europeiskt Fest Fisk Friterat Frukost Glutenfritt Godis Husman Husmanskost Italienskt Jul Kakor Kalljäst Kallskuret Kams Kyckling Kött Langos LCHF Lunch Lyxigt Marknadsmat Marmelad Middag Paj Palt Pasta Pizza Pålägg Rustikt Snabbmat Snabbt och Smidigt Soppa Surdeg Svensk mat Tillbehör Traditionellt Varmrätt Vegetariskt

Footer

Copyright © 2025 Glutenfria Maken on the Foodie Pro Theme